Momenteel beschikken bijna alle voertuigen over een zekere connectiviteit. En zelfs als ze geen verkeersinformatie kunnen ophalen, kun je je telefoon op zijn minst koppelen via Bluetooth of met Apple CarPlay en Android Auto. Maar in de toekomst zal de communicatie met andere voorwerpen nog veel verder gaan! In eerste instantie om je rijcomfort te verbeteren, en vervolgens omdat het onmisbaar wordt voor het autonoom rijden.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Zit je in een elektrische auto en wil je weten of een laadpaal bezet of buiten dienst is? Dankzij de geavanceerde connectiviteitsdiensten kan het navigatiesysteem je de status van een laadpaal geven. Het is zelfs denkbaar om een raming te krijgen van het vrije tijdstip. En of de auto nu elektrisch is of niet, zulke diensten zullen ook mogelijk zijn om een vrije parkeerplaats te vinden of er een te reserveren.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Voordat je aan de zelfrijdende auto van de toekomst denkt, bestaan er al rijhulpmiddelen waarvoor meer connectiviteit een echte troef is. Dan denken we bijvoorbeeld aan cruisecontrol. Door met de verkeerslichten te kunnen communiceren, zou de auto zijn snelheid gewoon kunnen aanpassen om altijd door groen te kunnen rijden zonder te hoeven stoppen. De rijhulpmiddelen kunnen ook waarschuwingssignalen ontvangen van een stilstaand voertuig of een voertuig dat een gevaar heeft gedetecteerd (vertraging, ijsplek, voorwerp op de rijbaan) en anticiperen door te remmen of die plek te ontwijken.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Een behoefte aan zelfrijdende auto's

Wanneer auto's autonoom mogen rijden, zullen ze verplicht zijn om met alles om hen heen te communiceren: andere voertuigen, verkeersborden, parkeerplaatsen, enz. Ze zullen ook nog meer met jou communiceren, of beter gezegd met je smartphone, om je meteen te komen halen waar en wanneer je dat wil.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?