Als je je behoeften hebt geanalyseerd en de afmetingen van je bestelwagen hebt bepaald, moet je nu een model kiezen. En het is niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden… Je bent misschien al bij verschillende dealers geweest en hebt gemerkt dat sommige bestelwagens van verschillende merken een aantal gelijkenissen vertonen. Hier is een overzicht van deze markt om je wegwijs te maken in het huidige aanbod van lichte bedrijfsvoertuigen.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er veel merken in de autowereld. In de loop van de tijd ontstonden allianties en werden groepen gevormd met als doel, onder andere, het delen van ontwikkeling, productiemiddelen of het gebruiken van gemeenschappelijke onderdelen en platformen. Hoewel deze praktijk gebruikelijk is voor personenauto's, is ze nog gebruikelijker voor bedrijfsauto's.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
onderhoud bestelwagens

Wie doet wat?

  • Constructeurs die alles doen: Ford, Mercedes en Renault zijn fabrikanten die modellen aanbieden van het kleinste tot het grootste segment. Ze bieden een volledig gamma lichte bedrijfsvoertuigen aan en ze bouwen ook zware vrachtwagens.
  • Fabrikanten die vooral zware voertuigen maken en ook 3,5T bestelwagens: Isuzu, Iveco en Man bieden LCV's aan die vaak varianten zijn van grotere versies.
  • Autofabrikanten die ook bedrijfsvoertuigen maken: Citroën, Fiat, Nissan, Opel, Peugeot, Toyota en VW bieden een uitgebreide reeks producten die een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende vragen.
P - WYSIWYG - Alignment Left

Familiealbum

Om je vraag tijdens je bezoek aan de toonzaal te beantwoorden, volgt hier geen stamboom, maar een soort familiealbum van de verschillende categorieën.

  • De kleintjes: Citroën Berlingo, Fiat Doblò, Opel Combo, Peugeot Partner en Toyota Proace City hebben dezelfde basis. Op dezelfde manier delen de Mercedes Citan, Nissan Townstar en Renault Kangoo hun platform. Voor de Ford Connect en VW Caddy modellen is de alliantie recenter.
  • In het middensegment vind je enerzijds de Citroën Jumpy, Opel Vivaro, Renault Expert en Nissan Proace, en anderzijds de Fiat Talento, Nissan Primastar en Renault Fourgon.
  • De groten: Citroën Jumper, Fiat Ducato en Peugeot Boxer deelden dezelfde incubator. Hetzelfde geldt voor Nissan Interstar, Opel Movano en Renault Master.
P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
verschillende soorten LCV's

Omdat je beroep andere eisen en verwachtingen heeft van je bedrijfsvoertuig, kan ook de ondersteuning of de service na de verkoop een overweging zijn. Fabrikanten die een gamma vrachtwagens hebben, beschikken over een netwerk dat uitsluitend aan professionals is voorbehouden en kunnen aan heel specifieke eisen voldoen. Een generalistische concessiehouder wordt je partner in je dagelijks leven door je een aangepaste oplossing te bieden. Hij leidt je door de keuzemogelijkheden, uitrusting en hulpstukken. De beschikbaarheid van reserveonderdelen is ook een belangrijke factor. Ook al worden de onderhoudsintervallen steeds meer gespreid, de tijd die u daaraan besteedt betekent minder tijd voor uw klanten.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?