Soms heb je het van je ouders, soms ben je stiekem jaloers op het nieuwe autootje van een vriend, of soms ben je meteen helemaal weg van je eerste twee- of vierwieler. Je weet het, op een dag wilde je als kind alleen maar speelgoed met wielen. Om de microbe door te geven hebben we wat geschenkideetjes voor kids on wheels.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Een ander vervoermiddel voor elke leeftijd

Voor baby’s die hun eerste pasjes zetten kunnen we altijd een loopstoeltje tunen met een echt stuur, of zelfs als motorfiets. Later zoeven ze met veel flair voorbij in hun loopautootje, alsof ze met een echte Ferrari onderweg zijn. En voor je het weet stoppen ze bij de speelgoedkoffer, bij hun eerste echte autootje.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
elektrische auto speelgoed kinderen

Eenmaal op school mag het al wat meer zijn, zoals in de tekenfilms. De poppen van Hello Kitty, OMG of Rainbow hebben een auto, motorhome of ambulance als accessoire. En vergeet niet dat Barbie al vele jaren in haar beroemde cabriolet rijdt. Pixar Studios brengt de racer Flash McQueen tot leven in een uitgebreide reeks speelgoed met Cars en zijn metgezellen. Voor hulpvoertuigen vind je Paw Patrol op het kleine scherm en ook vooraan in de schappen, en dan is er ook nog Mario en z’n kart van de Nintendo spelcomputer.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Playmobil en Lego zijn niet te overtreffen. Ze zijn tijdloos en bovendien geschikt voor alle leeftijden. In de wereld van Playmobil vind je een Porsche, een Aston Martin, een VW T1 Combi en de GMC van het A-Team. Lego's City-serie biedt allerlei realistische voertuigen op twee en vier wielen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
playmobil auto's speelgoed

Voor de 'groten' wordt het aanbod zeer uitgebreid. De klassieke autootjes van Hot Wheels worden aangevuld met een garage, een lanceerplatform of een circuit, tot vermaak van jong en oud. Wat circuits betreft blijft Scalextric dé referentie met schitterende reproducties van raceauto's. Carrera biedt complete dozen voor een meer betaalbare prijs. Voor buitenspelen kun je kiezen voor een op afstand bestuurbare auto of, nog leuker (maar wel toezicht vereist!), elektrische auto's, motorfietsen of quads. Ze kunnen allemaal rijden, je kunt van voertuig wisselen en sommige modellen bieden plaats voor twee kinderen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
op afstand bestuurbare auto

Voor regenachtige dagen is de bouwset je bondgenoot. Meccano heeft meer dan 10 voertuigbouwdozen van allerlei soorten in zijn catalogus. Met de Lego Technic-serie bouw je alles, van dragsters tot Defenders. Met de modelbouwdozen van Revell kunnen kinderen met een oog voor detail hun hartje ophalen en modellen bouwen van auto's en motorfietsen van gisteren en vandaag.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
LEGO TECHNIC speelgoed

Laten we de tieners of de eeuwige grote kinderen niet vergeten. Er gaat niets boven een videospel om je in het pak van Max Verstappen of Valentino Rossi te hijsen. Alle werelden zijn beschikbaar: off-roading, rodeo in de stad of races op mythische circuits. Het moeilijkste is je keuze maken, maar één ding is zeker: plezier zal er zijn.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?