De laatste jaren kun je voor een kleine kostprijs meteen het circuit op… vanaf je luie zetel! Videogames worden steeds krachtiger, en nu zijn er zelfs officiële wedstrijden ontstaan op verschillende platforms. Een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Tussen arcade en simulatie

Tot de bekendste behoren natuurlijk Gran Turismo, maar ook de officiële games van de Formule 1 en het WRC. Deze platforms organiseren elk hun eigen kampioenschap waar spelers uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen. Geef je de voorkeur aan de wereld van de tweewielers? Maak je geen zorgen, MotoGP houdt ook een kampioenschap op zijn officiële game.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
esport competitie

Alsof je er zelf bij was!

Voor de avonturiers zijn er ook echte simulatiegames met stoel en stuurwiel om van te genieten. Over het algemeen zijn ze grafisch wat minder ontwikkeld, maar ze houden wel perfect rekening met de dynamiek en het gedrag van een echte auto. Tot de bekendste behoren Assetto Corsa, rFactor en iRacing. En ze hebben allemaal hun eigen kampioenschappen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
esport stoel en stuurwiel

Iedereen doet mee aan de actie

De eSports waren al booming business voor Covid-19. Maar de lockdowns hebben er wel voor gezorgd dat ook veel bekende namen de eSportsmicrobe te pakken hebben gekregen. Bijvoorbeeld gerenommeerde coureurs als Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc en Romain Grosjean! De Fransman heeft zelfs zijn eigen eSports-team opgericht. Sommige merken stapten ook in het spel en sponsoren de beste spelers. Porsche is zelfs zo ver gegaan om een volledig virtuele versie van zijn Porsche Cup te ontwikkelen op het iRacing-platform. Zin om zelf te racen? Kies een spel en je bent vertrokken!

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?