Je bent geslaagd voor je rijexamen en hebt de juiste handelingen geleerd. Sindsdien heb je ervaring opgedaan en wil je je rijgedrag verbeteren of misschien wat slechte gewoonten uitwissen. Centra voor rijbeheersing bieden allerlei cursussen aan om je te helpen veilig te rijden en met moeilijke situaties om te gaan. Leer de juiste gedragingen met professionals: een training die je zult waarderen.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Veiligheidsstages

Verschillende programma's omdat elke situatie een gerichte opleiding vereist.

 • Cursus voor jonge bestuurders die jongeren bewust wil maken van de grenzen van een voertuig en een bestuurder. Actief rijden, preventief rijden, anticiperend remmen, opletten voor afleiding, obstakels ontwijken … Al deze aspecten helpen het risico op ongelukken te verminderen.
 • Seniorencursus die de kennis van bestuurders over nieuwe technologieën en veranderingen in de verkeersregels bijwerkt. Reflexen en reacties worden getest en verbeterd.
 • Een cursus defensief rijden die voor alle automobilisten van essentieel belang is. Je wordt bewust gemaakt van de valkuilen van slippen (aquaplaning), begrijpt de invloed van grip en snelheid op de remafstand, bepaalt de veiligheidsafstanden die in acht genomen moeten worden, enz. De training is gebaseerd op de meest voorkomende ongelukken en je eigen ervaring.
 • Een cursus voor gevorderden die je beheersing van het voertuig in detail verbetert. Bochten, traject, degressief en progressief remmen, gezichtsveld …
P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
rijles leerling monitor rijschool

Andere specifieke cursussen

 • Ecorijden: je maakt kennis met een rijstijl die je brandstofverbruik aanzienlijk vermindert (tussen 20 en 25%).
 • Voor motorrijders: of je nu een beginner bent of een ervaren rijder, je leert je motorfiets onder controle te houden en je rijgedrag te verfijnen naargelang je dagelijkse routes of plezierritjes.
 • Op het circuit: je maakt kennis met een sportief voertuig en maakt kennis met het rijden op een circuit.
 • Voor elektrische en hybride voertuigen: nieuwe aandrijvingswijzen en boordtechnologieën zullen geen geheimen meer voor je hebben.
 • Voor bedrijfsvoertuigen: ruimte, zicht, lading, niet te onderschatten elementen.
 • Om stress te beheersen: bij een trauma na een ongeluk of in geval van rijangst ontwikkel je opnieuw een sereen, veilig en zeker rijgedrag.
 • Op sneeuw en ijs: leer om te gaan met winterse omstandigheden in binnen- en buitenland.
P - WYSIWYG - Alignment Left

Bij sommige maatschappijen kun je na het volgen van zulke cursussen korting op je verzekeringspremie krijgen. Sinds 2018 is in Vlaanderen een opfriscursus verplicht voor jonge bestuurders.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Enkele adressen

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?