De tijd dat reizen met de camper werd gezien als iets voor bohémiens ligt definitief achter ons. Vandaag zien we net het omgekeerde. Recreatieve voertuigen (RV's) worden door liefhebbers gezien als een uiting van vrijheid en comfort. De ingerichte bestelwagens en busjes zijn echte sterren en de verkoopcijfers tonen nooit geziene resultaten.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Hype of gevolg van de pandemie?

Een beetje van beide, want hoewel de belangstelling voor deze RV's de laatste jaren al merkbaar was, kende deze markt in 2020 een echte boom. De European Caravan Federation spreekt van een stijging van +12%. Deze toename werd in 2021 ruimschoots bevestigd. De gezondheidscrisis heeft de behoefte aan ontsnapping en autonomie doen ontstaan. Veilig kunnen vertrekken voor enkele dagen in het groen, zonder zorgen over gezondheidssituatie omdat je de bubbel respecteert terwijl je op reis bent. Een flexibiliteit die je bovendien een grote verscheidenheid aan reizen biedt.  Het mode-effect zien we eerder bij jongeren. Het is een manier om heerlijk te ontspannen met een redelijk budget. Deze huizen op wielen zijn erg veelzijdig. Van een ingericht busje tot een rijdend paleis, het avontuur in combinatie met wat comfort spreekt velen aan. De ene verkiest een nieuwe aankoop, de andere kiest voor een tweedehandswagen en sommigen proberen het concept uit via huren.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
boom recreatievoertuigen onderweg

Iedereen zijn stijl en prijs

De fabrikanten bieden uiteraard verschillende modellen aan en volgen daarmee het door de avonturiers gewenste comfortniveau. Je kunt het niet zo gek bedenken, aarzel dus niet om raad te vragen aan de specialisten. De prijs is uiteraard niet voor alle voertuigen dezelfde. Enkele voorbeelden:

  • Volkswagen California Beach vanaf €51.625
  • Ford Transit Custom Nugget vanaf €48.145
  • Mercedes heeft de Marco Polo vanaf €57.200

Thuis zijn met de hele wereld aan je voeten is heel verleidelijk, vooral met het steeds stijgende comfort: toilet, douche, verwarming, airconditioning, uitgeruste keuken, stroomaggregaat, zonnepanelen … Door op deze manier te reizen kun je een regio ontdekken zonder reservaties of zorgen, helemaal op je eigen tempo. Als je beslist om de weg op te gaan, kun je op de site AirePark je roadtrip voorbereiden en je service- of verblijfplekken selecteren.

Prettige reis!

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
omgebouwde bestelwagens camperen
Interessant?