Je dagelijkse leven wordt verpest door files en de tijd om een parkeerplaats te vinden. Je overweegt te kiezen voor een nieuwe vorm van mobiliteit, die van tweewielers, maar je aarzelt nog. Anderen hebben de sprong gewaagd en delen hun ervaringen.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Leurs témoignages

mattias_400

Meer verdienen 

Mattias is freelance cameraman. Hij woont in het centrum van Brussel en werkt samen met journalisten aan reportages. Hij moet snel kunnen reageren en mobiel zijn om in te spelen op de actualiteit. Al drie jaar rijdt hij met een driewielige Piaggio MP3-scooter. "De scooter heeft de manier waarop ik me verplaats en werk volledig veranderd. Ik kom eerder aan op de plaatsen van afspraak dan anderen en ik organiseer mijn werktijd beter. Nu ik zelfstandig ben, is mijn tijd zoveel kostbaarder... Sinds ik mijn scooter heb, kan ik meer werk aannemen en daardoor meer omzet realiseren."

 

stphanie_400

Meer vrije tijd 

Stéphanie is psychologe en mama van drie kinderen. Ze woont in Overijse en deelt een gezinsauto en een Kawasaki ER-6 met haar partner. “We wilden geen auto, alleen elk een motorfiets. Maar met een groot gezin kunnen we moeilijk anders. De ideale oplossing: gebruik het juiste vervoermiddel op het juiste moment. Voor het vervoer van de kinderen, grote boodschappen en familie-uitstapjes moeten we de auto nemen. Voor afspraken in Brussel en voor verplaatsingen alleen of met twee nemen we de motorfiets. We kozen hem samen en zorgden ervoor dat hij zowel bij mij als bij hem paste. Ik denk dat ik dankzij de motorfiets drie tot vier uur per week tijd win. Die tijd houd ik lekker voor mezelf. Ik ben zelfs opnieuw begonnen met yoga.”

 

baptiste_400

Tijdsbesparing

Bart is een consultant die drie dagen per week in Antwerpen werkt, op 70 kilometer van zijn woonplaats in Waterloo. De rest van de week brengt hij door met heen en weer pendelen tussen zijn kantoor en zijn zakelijke afspraken in alle uithoeken van het land. Zijn transportmiddel: een Yamaha Fazer8. "Ik heb jarenlang een auto gehad, en achteraf begrijp ik niet waarom ik zoveel tijd verspilde aan rondrijden en parkeren. Op een avond telde ik, terwijl ik aan het rijden was, het aantal uren dat ik besteed had in files en de keren dat ik smeekte om een vrije parkeerplek. Totaal: elke dag tussen 1u20 en 2u. Ik maakte de volgende dag een afspraak bij de motorrijschool. Of ik nu rust, hardloop of met mijn partner uit eten ga, ik maak optimaal gebruik van de tijd.

P - WYSIWYG - Alignment Left

De balans

Een verandering die forse tijdwinst oplevert, dat valt niet te ontkennen voor onze drie nieuwe motards. Als deze verhalen je inspireren, wacht dan niet langer en laat je overtuigen door dit transportmiddel.  Belangrijke tip: vergeet niet de informatie over het motorrijbewijs te lezen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?