Heb je dit weekend wat tijd vrijgemaakt om van je motor te genieten? Zeer goed idee! Alleen of met een partner, het is onmogelijk dit mooie weer te laten voorbijgaan en niet van je motor te genieten. Dus, opstappen en wegrijden maar! Voor je vertrekt, een paar ideeën om je op dit uitstapje voor te bereiden.

P - WYSIWYG - Alignment Left

De technologie

Motor-gps'en of motorfiets-apps zijn geweldige hulpmiddelen om je tijdens je rit te helpen. In de opties kun je instellen dat de route specifiek voor tweewielers is. In tegenstelling tot wat gewoonlijk voor auto's ingesteld is, wordt de route niet berekend op basis van snelheid maar op basis van het aantal bochten op het traject. Hoe meer bochten, hoe leuker het motorrijden. Je kunt ook een lus plannen, d.w.z. met een identiek begin- en eindpunt. Het enige dat je hoeft op te geven is ofwel de afstand ofwel de duur.

P - WYSIWYG - Alignment Left

De oude recepten

Wil je het op de ouderwetse manier doen? Je vouwt je wegenkaart open op de tafel in de woonkamer en gaat van start. De informatie is uitgebreid en het is heel visueel. Als de weg in net een kronkelende slang lijkt, is de omweg zeker de moeite waard. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt spotten: een schilderachtige route, een panorama, een stuwdam… Er zijn zoveel pictogrammen... Je zult veel plezier beleven aan de route die je uitgetekend hebt, maar om op het parcours te blijven, heb je wel wat ervaring nodig. Gebruik een tanktas met kaartenvak om het je gemakkelijker te maken. Je kunt dan eenvoudig je aantekeningen of je kaart raadplegen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
plattegrond motortocht

Met vrienden

Nog wat koudwatervrees? Waarom begin je dan niet met een clubuitstap? Je hebt er zo een gevonden die een heel mooie rit rond die prachtige meren organiseert. Groepsritten bieden een aantal voordelen en regels:

  • begeleiding en gidsen die zorgen voor de route en de veiligheid
  • levendige stops met mensen die dezelfde smaak voor motorfietsen of voor het merk delen
  • een redelijk tempo tijdens de rit, rekening houdend met het niveau van de deelnemers, vooral van de beginners
P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
motortocht in groep

Mooie ritten vind je ook dicht bij huis. Geniet van de tocht, zorg voor de juiste uitrusting en rij voorzichtig.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?