Het weekend is vrije tijd! Het is dé gelegenheid om een mooie rit te maken en een paar mooie plaatsen te bezoeken. Als je niet zeker weet hoe je dit uitje moet plannen, maken deze paar regels je wegwijs.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Een echt avontuur

  • Stel jezelf een doel: het restaurant met een schitterend terras met uitzicht op de Semois waar je over gehoord hebt, de transparante kerk van Borgloon ontdekken, of een tijdelijke tentoonstelling… Een activiteit als bestemming.
  • Laat het toeval je route uitstippelen: het landschap toont je de weg terwijl je richting eindbestemming rijdt. Als je verdwaalt, geen paniek: je activeert het navigatiesysteem of je passagier kan navigeren met een mobiele applicatie. Je kunt ook eens verdiepen in een goede wegenkaart. Dat klinkt misschien ouderwets, maar het is het nog steeds een bron van veel informatie.
  • Wissel je route af: kronkelende wegen, een panorama, een schilderachtige route of een kasteel. Het vraagt wat voorbereiding, maar het is uiteindelijk heel leuk om de gekozen route zorgvuldig te volgen in plaats van blind de stem van de gps te volgen.
P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
plattegrond uitstap met de auto

Een beetje meer structuur

  • Ga op internet op zoek naar een toeristische route om een van de mooie streken van ons land te bezoeken.
  • Volg een gemarkeerde toeristische route dankzij de zeshoekige borden, ook al zijn ze niet altijd gemakkelijk te vinden.
  • Schrijf je in voor een uitstapje met een autoclub en ontdek hoe fijn het is om een zorgvuldig uitgestippeld parcours te volgen. Er zijn allerlei soorten clubs en toeristische rally's. Je passagier wordt je copiloot en geeft je de gedetailleerde informatie in het roadbook. Dit is een gelegenheid om met je team of gezin de 'bolletje/pijl'-methode te ontdekken. Deze uitstapjes gaan soms gepaard met opdrachten. Je telt kerken of windmolens, rangschikt foto's die langs de route genomen zijn of beantwoordt een quiz die te maken heeft met de plaatsen waar je langsrijdt. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldig dagje uit.
P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
roadbook

De auto is altijd je bondgenoot om er even tussenuit te trekken en mooie dingen te ontdekken. Deel deze momenten met je vrienden of op je sociale netwerken. #GoedeReis!

Interessant?