Als je een nieuwe auto koopt, kies je een merk en model. Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende uitrustingsniveaus, opties en accessoires. Je budget zal ongetwijfeld invloed hebben op je beslissing om je auto al dan niet uit te rusten met verwarmde zetels of dakrails. Om zeker te zijn dat je niets vergeet, neem je de tijd om de offertes te analyseren, naar de adviezen te luisteren en de lijst van op de aftermarket verkrijgbare accessoires te bestuderen.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Je keuzes, tussen behoeften en verlangens

Zelfs als de vraag niet op dezelfde manier opkomt voor een generalistische fabrikant als voor de premiummerken, is de rode draad dezelfde. Je begint met het kiezen van een uitrustingsniveau met meer of minder opties. Dan zijn er de optiepakketten voor meer comfort, technologie, rijassistentie, enz. Deze pakketten hebben het voordeel dat ze je auto goed uitrusten tegen een lagere prijs dan wanneer je de opties één voor één kiest. Bovendien heb je een lijst met extra opties om toe te voegen als je dat zou willen. Denk ook aan het doorverkopen van je auto. Een auto met een paar opties zal niet altijd voor meer verkopen, maar vaak wel veel gemakkelijker.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
keuze aankoop accessoires

Bepaalde uitrusting moet in de bestelling worden opgenomen om van alle bijkomende technologie te kunnen profiteren. De trekhaak kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een anti-slingersysteem, wat achteraf niet meer geïnstalleerd kan worden.    

Als het bestelformulier getekend is en de auto afgeleverd, kun je altijd nog accessoires toevoegen. Of het nu bij de dealer is of bij een zaak voor toebehoren, de catalogus is niet langer beperkt tot diverse mobiele telefoonhouders, bekerhouders of stijlvolle velgen. Het aanbod is uitgebreid om breder in te spelen op de wensen van klanten die bij een aankoop misschien niet aan alles hebben gedacht of die in de loop van de tijd nieuwe behoeften hebben. Sommige elektronisch geregelde opties kunnen ook na aflevering geactiveerd worden. Infotainment en digitale schermen zijn aan het verlanglijstje toegevoegd. Het gebruik van smartphones en de recente explosie van apps hebben ertoe geleid dat bestuurders dezelfde hulpmiddelen in het voertuig willen. Elektrische en verbonden auto's zorgen voor een revolutie in de auto-industrie. Je kunt diensten of opties krijgen door een abonnement bij de fabrikant te betalen. Een à-la-cartesysteem waar iedereen van kan genieten.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
dashboard geconnecteerde auto toekomst

Hoe zit het met oudere voertuigen?

Als je een tweedehands auto of een youngtimer zoekt, moet je ook vragen naar de verkrijgbare accessoires. Als je een auto met cruise control wilt kopen, kan het zijn dat deze optie als aftermarket wijziging verkrijgbaar is. Deze mogelijkheid verruimt dan je zoektocht.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
cruise control optie auto
Interessant?