Je werk en/of hobby's impliceren het gebruik van een aanhangwagen en je hebt al je keuze gemaakt. Je moet ook nadenken over opslag en, vooral, bescherming tegen diefstal. Aanhangwagens zijn immers geen uitzondering, ze zijn aantrekkelijk voor kwaadwillenden en daarom is het belangrijk ze te beschermen.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Er zijn twee situaties: de gekoppelde of de ontkoppelde aanhangwagen. De meeste sloten zijn geschikt voor beide gevallen en je vindt er verschillende oplossingen voor.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Het antidiefstalapparaat op de kogel

Er zijn verschillende varianten die het mogelijk maken de vergrendelingshendel te blokkeren of het aan- en afkoppelen van de aanhangwagen onmogelijk te maken.

  • Volledige bedekking van het koppelstuk. Modellen zoals hieronder beschermen zowel de aangekoppelde als de afgekoppelde aanhanger. Je kunt dus rijden met het slot gemonteerd. Kies bij voorkeur een model met een slot of met een hangslotbeveiliging voor maximale veiligheid.
Image
antidiefstalapparaat op de kogel
  • Veiligheidsslot of -cilinder. Deze systemen maken het onmogelijk de sleepkop te ontgrendelen. Er zijn twee soorten, afhankelijk van je aanhangwagen: steek ze ofwel bij de handgreep in het cilindervormige gat (1 op de afbeelding) of bij de kop in de schuif van de sluitpen (2 op de afbeelding).
Image
Veiligheidsslot kogel aanhangwagen
  • Systemen die de kogel "vervangen" om koppeling te voorkomen.
Image
antidiefstalapparaat aanhangwagen dat de kogel vervangt
P - WYSIWYG - Alignment Left

Wielvergrendeling

Dit antidiefstal-apparaat wordt ook wel een "parkeerlaars" genoemd. Je vindt verschillende voorzieningen die het wiel omringen of door de velg gaan om te voorkomen dat de aanhanger gaat rollen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
Wielvergrendeling

De gps-tracker

Er zijn veel verschillende modellen en systemen. Je kunt bijvoorbeeld een gps-tracker kiezen die heel Europa en 70 andere landen bestrijkt, zonder abonnement en met een batterijduur van drie jaar voor een prijs van +/- 100 euro.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Zoals met alle antidiefstalmiddelen is het een goed idee er meerdere te gebruiken, vooral als de aanhanger in een omgeving met weinig toezicht geparkeerd staat. Als het mogelijk is, aarzel dan niet om je aanhangwagen ook aan een vast element vast te ketenen.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?