Op 26 mei 2023 heeft de Raad van Bestuur van FEBIAC beslist en gecommuniceerd dat het Autosalon in Januari 2024 in Brussel niet zal doorgaan.

Via de media verneemt FEBIAC dat er andere automobiel gerelateerde initiatieven georganiseerd worden. Voor zoverre deze de automobielindustrie ondersteunen kan FEBIAC dit enkel toejuichen.

Echter wenst FEBIAC het brede publiek er op te wijzen dat deze door derden georganiseerde evenementen (voor zoverre deze zullen doorgaan) op geen enkele manier gelinkt zijn met de door FEBIAC georganiseerde evenementen met de merknamen: "Autosalon", "Dream Cars", "Brussels International Motor Shows", "European Motor Show Brussels Auto", "Salon", "Salon de l’Auto".

FEBIAC als federatie van de automobielsector speelt in deze door externe partijen georganiseerde evenementen geen enkele actieve rol. FEBIAC zal er ook op toezien dat er geen relatie gelegd wordt naar de door FEBIAC hiervoor vermelde beschermde merknamen. Dit omdat het Autosalon garant staat voor een ruime marktrepresentativiteit en kwaliteitsvolle beurs, in lijn met de standaarden van de OICA (The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers).

“Het feit dat derden gebruik maken van de naam van het Autosalon en Dream Cars om de aandacht naar de door hun georganiseerde evenementen te trekken, schept verwarring. We wensen daarom exposanten, toeleveranciers en bezoekers hier tijdig over in te lichten zodat iedereen begrijpt waar het over gaat. En dus bijgevolg kan er geen Autosalon of Dream Cars georganiseerd worden zoals dit bij de bevolking bekend is,” voegt Andreas Cremer CEO van FEBIAC eraan toe.