De automobielindustrie zit momenteel in een historische transitie en formuleert de juiste antwoorden op de ecologische uitdagingen die ze wil aangaan. De elektrificatie van voertuigen, de komst van een reeks nieuwe spelers op de markt en de verandering van distributiemodellen zijn slechts enkele elementen die deze overgang illustreren. Het is de federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en het Groothertogdom Luxemburg (FEBIAC) haar taak om de industrie en haar importeurs in deze overgang te ondersteunen.

Na meer dan 100 jaar heeft FEBIAC ook een volledige transformatie ondergaan onder leiding van haar aftredende voorzitter, Philippe Dehennin, door haar bestuursorganen aan te passen en zich te concentreren op haar kerntaken: data services, het kenniscentrum, communicatie en public affairs.

Op de Algemene Vergadering van 21 juni verwelkomt FEBIAC Freddy De Mulder als nieuwe voorzitter.

Freddy De Mulder, 67 jaar en licentiaat economie, zal Philippe Dehennin na twee mandaten van drie jaar (2017-2023) als voorzitter van de federatie opvolgen.

Freddy De Mulder heeft een zeer ruime ervaring in de automobielsector, met name bij GM en Opel Europe, waar hij de sales- en marketingactiviteiten in de Benelux en in verschillende andere Europese markten aanstuurde. Tijdens deze periode was hij ook zeer actief binnen FEBIAC. Tussen 2004 en 2007 was hij tevens CEO van de Opel-fabriek in Antwerpen.

Als veertiende voorzitter van FEBIAC is Freddy De Mulder gepassioneerd door mobiliteit van mensen en goederen, dagelijkse verplaatsingen, nieuwe aandrijf technologieën, zachte mobiliteit, specifieke territoriale kenmerken, economische ontwikkelingen en de toekomst van de auto-industrie.

Freddy De Mulder kijkt ernaar uit om de standpunten van de industrie en haar importeurs uit te dragen voor wat betreft de economische en sociale uitdagingen op de weg naar een koolstofvrije mobiliteit.

« Ik ben bijzonder enthousiast om de teugels van FEBIAC over te nemen op zo'n cruciaal moment voor de auto- en tweewielerindustrie. Ik ben vastberaden ervoor te zorgen dat de federatie nauw zal blijven samenwerken met alle betrokkenen uit de industrie, regeringen, milieuorganisaties en anderen die de gemeenschappelijke visie delen op een mobiliteit die steeds duurzamer en innovatiever wordt en tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk moet blijven. Door een nieuwe dynamiek te creëren tussen FEBIAC en de verschillende stakeholders, zullen we intelligente en duurzame oplossingen vinden voor de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden », zegt Freddy De Mulder, de nieuw verkozen voorzitter van FEBIAC.

Philippe Dehennin van zijn kant wordt Erevoorzitter van FEBIAC, in de voetsporen van de vorige Voorzitters van de Federatie. « FEBIAC heeft het geluk te kunnen rekenen op de inzet van Freddy De Mulder, een voorzitter die ervaring binnen de sector combineert met ervaring op federatieniveau, aangezien hij Penningmeester van FEBIAC was », voegt Philippe Dehennin er nog graag aan toe.

Over FEBIAC
FEBIAC is de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie. FEBIAC gaat de dialoog aan met alle private en publieke spelers over operationele oplossingen die inspelen op nieuwe mobiliteitspraktijken, gebruikswijzen en gedragsveranderingen, maar ook op technologische, energie- en digitale vooruitgang, uitrusting en infrastructuur.

Image
nl
Image
fdm