Motorsport inspireert auto-ontwerpers en marketing. Logisch! Maar er zijn ook twee andere disciplines die goede inspiratiebronnen zijn voor je auto's: mode en horlogerie.

P - WYSIWYG - Alignment Left

Verschillende merken, vaak premium of luxemerken, hebben overeenkomsten met horlogemakers of -fabrikanten om een chronograaf of klok op de middenconsole te installeren. Deze samenwerking combineert twee werelden waarin rondsels, tandwielen en de precisie van al deze mechanica essentieel zijn. Het maken van een horloge vergt veel werk en knowhow. Ook de auto-industrie claimt dit. En als de chronograaf aan boord nog niet genoeg is, laten sommigen zich voor het ontwerp van de leren bekleding inspireren door horlogebandjes.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
lederen auto interieur

Mode is ook kind aan huis bij autodesign. De ontwerpers van de auto's volgen de modetrends voor de lijnen van het exterieur en de sfeer van het interieur. De keuze van kleuren, materialen en zelfs texturen kan nauw samenhangen met ontwikkelingen in de luxe- of prêt-à-porter mode. Deze associatie wordt maar al te graag gebruikt door merken die de auto graag associëren met haute couture en juwelen. Het is ook een manier om ons eraan te herinneren dat concours d'élégance echte parades zijn van prachtige carrosserieën en bijgewoond worden door vrouwen en mannen die met gratie en gedurfde kleding wedijveren.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Image
design automobiel
P - WYSIWYG - Alignment Left

En vaak wisselen ze hun avondkleding graag in voor een sportieve outfit en gaan ze racen. De kleuren, de sfeer aan boord, de spoilers, de rondingen, de velgen en de vormgeving van de motorkap tot de badges kunnen allemaal naar de autosport verwijzen. Fabrikanten herinneren graag aan prestaties op het circuit of tijdens een rally met speciale series of kits en accessoires. Of zelfs met een "straatlegale" versie van een raceauto, d.w.z. eentje die goedgekeurd is om op de openbare weg te rijden. Sommige van die auto's zijn niet enkel show maar presteren ook echt en zijn hun tegenhangers in de competitie waardig.

P - WYSIWYG - Alignment Left
Interessant?