Het Automobielsalon van Brussel, ook bekend als de Brussels Motor Show, keert na een jaar afwezigheid terug op de kalender van grote Belgische evenementen. De beslissing werd onlangs bekrachtigd door de Raad van Bestuur van FEBIAC, waarin een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt, zich uitgesproken hebben voor de organisatie van een Automobielsalon in 2025.

-"Na het succes van onze Automotive eMotion Summit voor professionele klanten afgelopen februari, zijn we verheugd om aan alle automobielfans en -professionals te kunnen aankondigen dat het echte Automobielsalon zijn comeback zal maken in 2025," zegt Freddy De Mulder, voorzitter van de Raad van Bestuur van FEBIAC.

Een nieuwe datum

Nu er een beslissing is om opnieuw het Automobielsalon te organiseren, kunnen de FEBIAC-teams sereen maar vastberaden de 101e editie van de Brussels Motor Show voorbereiden. FEBIAC CEO Andreas Cremer preciseert: “Ons Salon vindt opnieuw plaats in de hallen van Brussels Expo, maar deze keer in de maand februari, meer bepaald van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025.”

-"Auto's, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen: alle secties van FEBIAC krijgen in februari 2025 de kans om hun nieuwe modellen tentoon te stellen en hun nieuwe technologieën voor te stellen aan zowel het grote publiek als professionals," voegt Christophe Dubon, Head of Communications bij FEBIAC, eraan toe. "De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101e editie van de Brussels Motor Show. De bezoekers mogen zich verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen."

En over de nieuwe datum die werd gekozen om het evenement te organiseren, zegt hij verder: "We zijn natuurlijk blij om terug te zijn in Brussels Expo voor deze 101e editie van de Brussels Motor Show en we willen onze dankbaarheid betuigen aan de teams van Brussels Expo die erin geslaagd zijn om in een nu al drukke agenda een datum te vinden voor de organisatie van de Brussels Motor Show 2025."