U bent hier  ›Home› Publicaties

10 jaar Diagnose Car: Diagnose wat? Diagnose Car!

Auto’s, en hun technologie daar gaat het om. Diagnose Car beheert een breed wagenpark samengesteld uit voertuigen van de meest voorkomende automerken. Elk voertuig is uitgerust met een foutsimulatie, een diagnosetoestel, opdrachten voor leerlingen en een verbetersleutel voor leerkrachten. Een totaalpakket dat quasi direct inzetbaar is in de praktijklessen van elke leerkracht autotechnieken in Vlaanderen. Via deze tools kunnen leerlingen diagnosevaardigheden ontwikkelen die noodzakelijk zijn op de werkvloer. Diagnose Car, een community van Vlaamse leerkrachten, trainers en docenten die samen kennis en kunde delen in een krachtige win-win situatie.

10 jaar actief

In Antwerpen waren vele leerkrachten het erover eens. De snelle technologische ontwikkelingen in de autosector zijn niet bij te houden voor het onderwijs. Te vaak moet lesgegeven worden op kapotte of te oude voertuigen. Een recent voertuig in de garage krijgen, was volledig afhankelijk van de persoonlijke connecties van een leerkracht of de financiële mogelijkheden van een school.

In 2009 startte Diagnose Car als een community van 11 Antwerpse scholen met 7 voertuigen. 10 jaar later worden 45 voertuigen gedeeld met alle 80 scholen en opleidingscentra van Vlaanderen. Diagnose Car groeide uit tot centrale spil in de samenwerking tussen autotechnisch onderwijs en arbeidsmarkt.

Feest!

Op 8 juni vieren we 10 jaar Diagnose Car in TSM Mechelen, de geboorteplaats van het hele concept. In de namiddag zullen leerkrachten uit heel Vlaanderen deelnemen aan een roadtrip rond Mechelen. Niet zomaar een roadtrip. Er wordt gereden met zeer recente voertuigen, stuk voor stuk met alternatieve aandrijving. Van elektrisch, via plug in hybride tot waterstof! Vanaf 18u verwelkomen we ook alle invoerders en andere partners van Diagnose Car voor het avondfeest. Het wordt onvergetelijk!

Meer informatie krijgt u bij Dirk Goyvaerts, Projectcoördinator, 0474 52 47 14

Twitter